Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Flare mencadangkan jambatan baru untuk membolehkan XRP digunakan di EthereumPada 26 Ogos, rakan kongsi Ripple (XRP) Flare Networks mendedahkan perincian mengenai a dicadangkan jambatan baru yang menghubungkan XRP dengan blockchain Ethereum (ETH). Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse dan XRP Army telah menyatakan sokongan untuk jambatan dua hala pertama yang menyatukan ekosistem.

Jambatan tanpa kepercayaan akan membolehkan XRP di Flare Network – dikenali sebagai FXRP – digunakan dalam rangkaian Ethereum, sambil “menyediakan platform penskalaan untuk token dan aplikasi Ethereum”.

Flare adalah rangkaian yang mengintegrasikan Ethereum Virtual Machine (EVM) untuk menyediakan kontrak pintar canggih pada rangkaian XRP.

Cadangan itu, yang perlu disetujui oleh Ripple Foundation, akan menjadi cadangan tadbir urus pertama kumpulan dan mendapat banyak maklum balas positif dari masyarakat, dengan pengguna Twitter ‘Tristan’ memberi komen, “Sebaik sahaja selesai. Saya menukar semua aplikasi & kontrak pintar saya ”.

Tetapi sebilangan pengguna, seperti ‘JGrim’ soalan jika sambungan ke Ethereum diperlukan sama sekali mengatakan bahawa “ia hanya akan melambatkan rangkaian Flare.” Bayaran Ethereum telah mencecah $ 99 untuk beberapa pengguna DeFi baru-baru ini di tengah kesesakan rangkaian.

Ketua Pegawai Eksekutif Ripple, Brad Garlinghouse kata bahawa Flare akan menawarkan yang terbaik bagi kedua-dua dunia kepada pengguna:

“Dari sudut pandang saya, Flare menggabungkan yang terbaik dari XRP (penyelesaian yang SANGAT cepat), Ethereum (kontrak pintar) dan Avalanche (untuk konsensus) yang membantu memperluas utiliti XRP dan membolehkan pemaju membuat kontrak pintar untuk kes penggunaan baru seperti pinjaman dan defi “

Kerjasama Flare Network dengan Ripple bermula pada November tahun lalu dan dibiayai oleh Ripple’s Development arm Xpring. Pada bulan Februari tahun ini, Xpring diumumkan niatnya untuk mengembangkan jambatan antara dua rangkaian dan menaja tiga cabaran semasa hackathon ETH Denver, yang semuanya berputar di sekitar jambatan antara XRP dan Ethereum.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Flare, Hugo Philion adalah yakin mengenai cadangan baru ini kerana sudah ada “beberapa projek” yang berfungsi sebagai jambatan dua arah antara rangkaian lain dan Ethereum. Minggu lalu projek NEAR melancarkan Rainbow Bridge yang menghubungkan platform mereka dengan Ethereum, dan Enjin telah pun membina jambatan yang menghubungkan Hyperledger dengan Ethereum.Leave a comment